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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBAENA, A. R. C.; FALESI, I. C.; DUTRA, S. Características físico-químicas do solo em diferentes agroecossistemas na região bragantina do Nordeste paraense. Belém, PA: Embrapa-CPATU, 1998. 38 p. il. (Embrapa-CPATU. Boletim de pesquisa, 185).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido... Mostrar Todas

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/12/2014
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CARVALHO, L. M. J. de; SMIDERLE, L. de A. S. M.; RIBEIRO, E. M. G.; ORTIZ, G. D.; GOMES, P. B.; CARVALHO, J. L. V. de.
Afiliação:  LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, UFRJ; LARA DE AZEVEDO SARMET MOREIRA SMIDERLE, UFRJ; EDIANE MARIA GOMES RIBEIRO, UFRJ; GISELA DELLAMORA ORTIZ, UFRJ; PATRÍCIA BARROS GOMES, UFRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Food sources: production and health benefits of carotenoids.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: YAMAGUCHI, M. (Ed.). Carotenoids: food sources, production and health benefits. New York: Nova Science Publishers, 2013. cap. 2.
Páginas:  p. 35-48
Série:  (Nutrition and diet research porgress).
ISBN:  978-1-62808-622-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Carotenoids are the most widespread pigments in nature. One or more carotenoids in combination give rise to colours ranging from yellow to red in birds, fishes, crustaceans, micro-organisms, fruits and plants, including the dark green ones. There are over 600 known carotenoids and they are divided into two classes: xanthophylls, which contain oxygen, and carotenes, which are purely hydrocarbons and contain no oxygen. Carotenoids have many health benefits including antioxidant properties, free-radical scavengers, decreasing the risk of cardiovascular disease, anti-inflammatory properties, osteoporosis prevention and other diseases.
Palavras-Chave:  Carotenóides; Food.
Thesagro:  Alimento; Carotenóide; Pigmento.
Thesaurus NAL:  carotenoids; Pigments.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12410 - 1UPAPL - PP664.07Y142c2014.00009
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